لینک شکسته چیست؟ نحوه یافتن و رفع لینک های شکسته درسایت

لینک‌های شکسته یا 404 (یافت نشده)، می‌توانند به مشکل بزرگی برای سئو وب سایت و تجربه کاربری شما تبدیل شوند. امروز، راه‌های سریع و آسانی را برای یافتن و رفع تمامی لینک‌های خراب در سایت وجود دارد. بیایید در ابتدا با تعریف لینک شکسته آشنا شویم و در ادامه در مورد یافتن آنها و نحوه حل این مشکل صحبت کنیم.

لینک شکسته چیست؟

لینک شکسته (Broken Links)، پیوند به صفحه‌ای است که کار نمی‌کند. هنگامی که یک کاربر یا یک خزنده موتور جستجو چنین پیوندی را دنبال می‌کند، یک پیام خطا یا صفحه 404 (یافت نشد) را می‌بیند. به لینک شکسته، لینک مرده هم می‌گویند.

لینک‌های شکسته بر تجربه کاربری، نرخ تبدیل و سئو سایت شما تأثیر منفی می‌گذارد. بنابراین بسیار مهم است که لینک‌های شکسته را پیدا کنید و آنها را تعمیر کنید تا از از دست رفتن ترافیک جلوگیری کنید.

چرا پیوندهای شکسته ظاهر می‌شوند؟

پیوندهای شکسته به دلایل مختلف ظاهر می‌شوند. رایج ترین آنها به شرح زیر است:

  • اشتباهات یا غلط املایی در آدرس URL
  • یک صفحه به یک آدرس جدید منتقل شده و هیچ تغییر مسیری اعمال نشده
  • یک صفحه یا یک سایت کامل در دسترس نیست یا به پایان رسیده است
  • یک پیوند به محتوایی (پی‌دی‌اف، ویدیو، فایل Google Docs و غیره) اشاره می‌کند که دیگر در دسترس نیست
  • یک صفحه دسترسی محدودی دارد (محافظت با رمز عبور، فایروال و …)

نمونه‌هایی از پیوندهای شکسته

وقتی کاربران پیوندی را دنبال می‌کنند که شکسته است، ممکن است لزوماً کد پاسخ 404 (یافت نشد) را نبینند. در اینجا چند کد وضعیت دیگر وجود دارد که همچنین نشان دهنده خرابی یک پیوند است:

  • 404 (Bad Request): سرور میزبان URL موجود در صفحه را نمی‌فهمد
  • 401 (unauthorized): یک صفحه فقط برای دسترسی مجاز در دسترس است
  • 410 (gone): یک صفحه حذف شده و از فهرست خارج شده است. توجه داشته باشید که گوگل با کدهای وضعیت 410 و 404 به طور مساوی رفتار می‌کند
  • This site can’t be reached: پاسخگویی سایت خیلی طول کشید. علاوه بر خطاهای سرور، این وضعیت ممکن است نشان‌دهنده اشتباه تایپی در نام دامنه باشد.
  • 502 (bad gateway): سرور پاسخ نامعتبری دریافت کرد
  • Reset: سرور اتصالات را قطع کرد زیرا پیکربندی نادرست یا خیلی شلوغ بود
نمونه لینک شکسته
مثالی از لینک شکسته در سایت

چرا لینک‌های شکسته به سئو سایت شما آسیب می‌رسانند؟

لینک‌های شکسته خود مستقیماً بر عملکرد شما در جستجو تأثیر نمی‌گذارند. با این حال، آنها بر روی صفحه‌ای که در آن قرار می‌گیرند و صفحه‌ای که به آن لینک می‌دهند تأثیر منفی می‌گذارند.

لینک‌های شکسته به تجربه کاربری سایت شما آسیب می‌رساند و نرخ پرش (نرخ خروج از سایت) را افزایش می‌دهد. مثلاً، اگر کاربران بر روی یک لینک در صفحه SERP (صفحه نتایج سرچ گوگل) کلیک کنند و به جای محتوای صفحه، یک «404 یافت نشد» ببینند، آن‌ها به وب‌سایت دیگری می‌روند.

علاوه بر این، لینک‌های شکسته بودجه خزیدن سایت شما را کاهش می‌دهند. هر زمان که Googlebot (ربات خزش گوگل) به URL شکسته برخورد می‌کند، مقداری از بودجه خزیدن تلف می‌شود، اما هیچ چیزی ایندکس نمی‌شود. در نتیجه، ممکن است بودجه خزیدن شما تمام شود و نتوانید صفحات مهم خود را ایندکس کنید – زیرا گوگل سایت شما را یک سایت ناکارآمد در نظر می‌گیرد و کمتر شروع به خزیدن در آن می‌کند. یعنی به شما بودجه خزیدن کمتری می‌دهد.

چگونه لینک های شکسته را در وب سایت خود پیدا کنید؟

واضح است که لینک‌های شکسته باید پیدا و رفع شوند. بهترین راه برای شناسایی 404‌ها در وب سایت شما استفاده از ابزارهایی برای این کار است.

ابزارهای یافتن لینک‌های شکسته

گوگل سرچ کنسول

کنسول جستجوی گوگل (GSC) یک ابزار اولیه سئو برای تجزیه و تحلیل عملکرد ارگانیک سایت شما و مشکلات نمایه‌سازی (Indexing) است.

بنابراین، تنها چیزی که برای یافتن پیوندهای شکسته در سایت خود با GSC نیاز دارید این است که به گزارش Indexing > Pages بروید و از منوی کشویی همه صفحات ارسال شده را انتخاب کنید:

گوگل سرچ کنسول
سرچ کنسول و بررسی لینک شکسته

سپس به فهرست دلایل ایندکس نشدن صفحات بروید:

نمایش لینک شکسته
نمایش لینک های شکسته در سرچ کنسول

کنسول جستجوی گوگل یک راه خوب برای یافتن لینک‌های شکسته است. با این حال، در حالی که Google Search Console، لیستی از URL‌های شکسته شما را نشان می‌دهد، اطلاعاتی در مورد اینکه صفحه شکسته از کجا پیوند داده شده است را ارائه نمی‌دهد و هیچ توصیه ای برای رفع مشکل ارائه نمی‌دهد. اینجاست که ابزارهای پیشرفته‌‌تر SEO به کار می‌آیند.

WebSite Auditor

این ابزار به شما امکان می‌دهد سلامت سئو سایت خود را با جزئیات بررسی کنید و گزارش مفصلی از لینک‌های شکسته در سایت خود دریافت کنید. علاوه بر لیست لینک‌های شکسته، WebSite Auditor لینک‌ها را بر اساس نوع خطا طبقه‌بندی می‌کند، بنابراین شما دقیقا می‌دانید که چه نوع اصلاحی لازم است. در سایت گاماس‌گاماس درمورد ابزار WebSite Auditor قبلا مطلبی را نوشته‌ام. از اینجا مطالعه کنید.

معرفی ابزار WebSite Auditor
ابزار WebSite Auditor

یافتن بک لینک های شکسته رقبا با SEO SpyGlass

یافتن لینک‌های شکسته یا بهتر بگوییم بک‌لینک در سایت‌های رقبا نیز مفید است. بک لینک‌های شکسته رقبای شما ممکن است به بخشی از استراتژی لینک‌سازی شما تبدیل شوند. شما به سادگی می‌توانید با ارائه‌دهندگان بک لینک تماس بگیرید و بخواهید لینک شکسته یک نفر را با لینک فعال خود جایگزین کنید. اینجا در مورد ابزار SEO SpyGlass بیشتر نوشتم.

چگونه لینک‌های خراب در سایت خود را تعمیر کنیم؟

  • پیوند شکسته را با پیوند جدید کارآمد و مرتبط جایگزین کنید
  • علاوه بر جایگزینی پیوند، تغییر مسیر مناسب را تنظیم کنید
  • URL های شکسته را از نقشه سایت حذف کنید، بنابراین گوگل تلاش برای فهرست کردن آنها را متوقف می کند.
  • URL های شکسته را با فایل robots.txt مسدود نکنید؛ این فقط خزنده ها را گیج می کند
  • یک صفحه سفارشی 404 با گزینه‌های پیمایش (Navigation options) برای مواردی مانند اشتباهات تایپی کاربران در URL ها یا زمانی که صفحه حذف شده جایگزینی ندارد ایجاد کنید

انجام این کار به شما کمک می کند از افزایش نرخ پرش جلوگیری کنید، زیرا کاربران ممکن است اطلاعات مفیدی را در صفحه سفارشی 404 شما بیابند. پس از انجام تعمیر، کار خود را با دقت بازبینی کنید. پروژه وب سایت خود را در WebSite Auditor به روز کنید تا مطمئن شوید که با موفقیت از شر پیوندهای شکسته خلاص شده‌اید.

جمع‌بندی

سعی کردم به صورت اجمالی، مواردی که مربوط به لینک شکسته بود، از تعریف آن، شناسایی لینک‌های شکسته و اینکه چطور آنها را تعمیر کنیم در این پست توضیح دهم. اگر شما نکته یا سوالی دارید در کامنت‌ها برای من و دوستانتان بنویسید.

منبع: + +

مشاهده بیشتر

20 دیدگاه

    1. مرسی لیلاجون. آره بهتره حواسمون به این موضوع باشه و گاهی چک کنیم لینک‌ها رو با ابزار👌

  1. پطلب مفیدی بود فریبا جان. فقط یک سوال؟ میگم ایمیل‌های هرزی که روی یک پست سایت میوفته و تکرار میشه، ممکنه به همین لینک‌های شکسته مرتبط باشه؟ مثلن لینک خارجی که من دادم بعدش جز لینکای شکسته شده باشه؟

      1. بله رو هر سایتی ممکنه باشه و باید دقت داشت بهشون و تا بتونیم رفعش کنیم. البته مثلا لینک‌های شکسته که به 404 میرسه بهتره بهشون توجه بشه. بستگی به نوع خطا داره

  2. ممنونم فریباجون.
    باید دست بکار شم و درستش کنم. الان سوال ندارم. وقتی رفتم درستش کنم احتمالا با حجم عظیمی از سوالات مواجه خواهم شد😅
    خیلی از کارها هست باید رو سایتم انجام بدم، تا میشینم پشت سیستم یادم میره.😕خداکنه این مورد جزو اون موارد نباشه. چون این صفحه تو سایتها رو مخه واقعا. حالا رو سایت خودمم باشه که دیگه بدتر.

    ببخشید که تم کامنتهام جوریه که از عرف خارج میشه.😅

    1. منم مثل خودتم گاهی. فکر نکن تنهایی تو این قضیه 😉😃. راحت باش عزیزم اینجا خونه خودته هر طور راحتی بنویس. سوال هم داشتی در مورد پست و سایتت بپرس❤

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا